2014

Wintersport Trysil

Ter gelegenheid van ons 35 jarig huwelijk gaan wij skiën in Trysil, Noorwegen. Dat hebben wij na ons 25 en 30 jarig huwelijk ook gedaan. Wij, dat zijn: Nico en Jenny, Mark, Paul en Kitty en Stefan. Wederom gaan wij met de boot van Color Line van Kiel naar Oslo gevaren, zodat het een heerlijk relaxte reis wordt. Wij hebben in Trysil een ander appartement gekozen dan de vorige keren. Luxer, met twee badkamers en toiletten, en met uiteraard een open haard en sauna. Tevens is er een grote droogkamer met wasmachine. Wij hebben daar veel sneeuw, heel veel sneeuw, maar zien de zon maar weinig. Geregeld is het zicht beperkt door de mist. Maar dat kan de ski-pret niet drukken: liever veel sneeuw en weinig zon, dan weinig sneeuw en veel zon.

Klik op de foto voor het verhaal.

 

 

Zomervakantie 1 – Zuiden

Na jaren weer eens naar Frankrijk, ruim 2,5 weken. Nu in het voorjaar, vanwege het warme weer daar. Nou, warm was het niet te noemen, het was gewoon heet aan de Middellandse Zee.

We hebben mooie fietstochten gemaakt: door het Loiredal, langs het Canal du Midi, op het “Gouden eiland” Porquerolles en langs de Rhone. Vanwege de warmte moesten we rond de 20 km per uur fietsen op onze elektrische fietsen, zodat we nog wat koelte kregen.

Klik op de foto voor het verhaal.

 

 

 

 

Zomervakantie 2 – Scaninavië

Een vakantie die heel anders is gelopen dan we hadden gedacht. We zouden “bekende dingen” gaan doen in Noorwegen en Zweden. Door het slechte weer in Noorwegen is het daar bij één ding gebleven (Trysil) en daarna gingen we linea recta naar de Zweedse oostkust en met de boot over naar het Finse Åland. Geheel nieuw maar erg leuk, na een paar dagen weer naar Zweden en daar hebben we het misschien niet bloedjeheet gehad maar wel overwegend droog en best wel zonnig. We hadden twee veerboten en buffetten gepland, het zijn er uiteindelijk vier geworden. Ook niet verkeerd. Alles bij elkaar een verrassende en leuke vakantie, al hebben we wel geleerd dat je in de tweede helft van augustus risico loopt op minder weer en bovendien zijn er al veel campings dicht of draaien ze met verminderde service. Maar leuk was het!

Klik op de foto voor het verhaal.