Duva Kampa 3

2006 – 2014

Meer van hetzelfde, maar tòch weer anders: Duva Kampa 3. Gekocht bij Achterkamp Campers in Tynaarloo: een Volkswagen California Blue uit begin 1999.

Uiteindelijk zijn we toch weer op de T4 uitgekomen. De manier waarop is echter anders: Eérst hebben we onze vorige camper via Marktplaats verkocht en daarna een tijdelijk autootje gekocht om daarna pas op jacht te gaan naar een volgende camper. En dat is gelukt! Geen California Coach, maar een California Blue. Het is dus wel een California, maar een uitvoering die niet (nieuw) in Nederland verkocht wordt. Behalve de Coach kennen ze in Duitsland de California Joker en de California Blue. De laatste hebben wij dus gekocht. De achterramen zijn in enkel glas uitgevoerd en in de schuifdeur zat een vaste ruit. Er zat ook geen kluisje in. Aan de keukenkant zit nu een uitstelraam in plaats van een schuifraam. Dat lijkt best wel handig t.o.v. een schuifraam om te ventileren als het regent! Vergeleken met good old DK2 uit 1992 zit het grote verschil in het autogedeelte: Een 2,5 liter TDI- diesel met hoopjes meer trekkracht, cruise-control, stoelverwarming en airco. Da ’s best wel luxe! De standkachel van de camper kan nu zelfs geprogrammeerd worden! De bekende dak-uitzetstang hebben we vóór de koop laten vervangen door gasliften. Nóóit geweten dat dit kon, anders hadden we het bij DK2 al jáááren geleden laten doen!

Na de koop hebben we meer aangepast: er zit nu een origineel California-kluisje in en een schuifraam in de schuifdeur. Ook hebben we een extra 2-persoons bank met rolgordels gekocht die makkelijk in het railsysteem “klikt”, zodat we dan een comfortabele 6-persoons toerwagen hebben. Bij Goslinga in Leeuwarden hebben we een volledige anti- roestbehandeling laten uitvoeren. De vorige camper had wat roestproblemen en die willen we nu absoluut niet. Tòch zit er inmiddels onder de voorruit een naar plekje dat we met Novorox behandeld hebben….. Maar de rest? Bij de jaarlijkse controle bij Goslinga blijkt iedere keer dat het er prima uit ziet! De kleding- en keukenkastjes zijn opnieuw ingericht; legplanken en uittrekladen. De binnenverlichting is uitgebreid met een “bedlamp’. En niet te vergeten de “vaste” bekabeling voor de satellietontvanger. Het kleine “kleuren- TV’tje-met-beeldbuis” is al weer vervangen door een klein TFT-scherm met Analoge- en digitale ontvangst (èn aansluiting voor de satellietontvanger)

Gekocht begin november 2006, eind november zijn we al een weekend gaan kamperen. Een beetje laat, maar het bloed kroop waar het niet gaan kon…..

Een verhaal(tje) apart is het koken. Aanvankelijk wilden we een LPG- tank laten onderbouwen voor kookgas, net als onder DK 2 zat, maar we hebben besloten die € 1.200 niet uit te geven; met een Camping Gaz- tankje doen we best wel lang. LPG is wel erg gemakkelijk (één gaskraan i.p.v. twee), maar de “besparing” in geld zou er pas na ruim 12 jaar “uit” zijn en of we dat met onze DK 3 gaan halen?

Die 12 jaar gaan we niet volmaken. Het is eind 2013 en ook onze “Blue” heeft weer veel meegemaakt. De bobbeltjes onder de voorruit werden groter en we hebben de ruit laten demonteren, de roest wegwerken en alles weer in de goede staat terugbrengen. De roest is daarna weggebleven. Ook deze derde camper heeft inmiddels de Noordkaap bezocht en wel in 2012, tijdens de vakantie met het mooiste Noordkaap-weer van onze drie bezoeken.

 

En dan wordt het 2014…… Dus: Klik hier voor het (logische) vervolg.