2009

Meivakantie Schotland

Een meivakantie van ruim een week in Schotland. Een prachtig land dat veel aan Noorwegen doet denken. Vanwege het slechte weer hebben we veel op campings overnacht, zodat ons elektrische kacheltje aan kon. Slechts de eerste nacht hebben wij in de vrije natuur geslapen, ‘vrijkamperen’ mag in Schotland.

“Nessie” hebben wij niet gezien en van wandel- en fietstochten kwam vanwege de regen ook niet veel. Het links rijden was even wennen en soms eng, maar uiteindelijk ging dat prima. Schotland heeft prima campings voor een lage prijs.

Klik op de foto voor het verhaal.

 

Zomervakantie Scandinavië

Een rustige vakantie van 20 juni t/m 10 juli, in zuid Noorwegen en zuid Zweden. In Noorwegen hebben wij de tocht naar de Preikestolen succesvol gedaan, het Hardangervidda verkend en een fietstocht om het meer bij Geilo gemaakt. In Zweden van Ö naar Ö gegaan, eilandje hoppen dus, van Götland naar Öland. Daar hebben we veel gefietst, gewandeld en veel gezien. Voor het derde achtereenvolgende jaar troffen wij schitterend weer tijdens onze Scandinavische vakantie. Vandaar ook dat wij geregeld konden genieten van een mooie zonsondergang.

Klik op de foto voor het verhaal.